Как влияе на успеха ни "златният час"


Как влияе на успеха ни "златният час"
Снимка: iStock/Guliver

"Получавате това, за което мислите през повечето време", казва световноизвестният лектор Брайън Трейси и допълва: "Най-важната част от деня ви е това, за което мислите в началото му".

Трейси освен лектор е и автор на редица бестселъри, последният от които е "Изяж жабата". Годишно консултира 350 бизнеса в световен мащаб, a в кариерата си е провел над 5 хиляди семинара пред 5 милиона души. На 19-ти февруари Трейси ще изнесе най-известния си семинар "Maximum Achievement 2.0" в София, който е в рамките на финалното му световно турне. Купете билети на по-ниски цени briantracy.bg до 9-ти февруари.

Брайън Трейси дава няколко съвета как да направите този "златен час" - началото на деня ви, максимално продуктивен.

Започнете деня си правилно

Отделете 30 минути всяка сутрин, за да седнете спокойно и да мислите за целите си. Ако прочетете автобиографиите на успешните хора, ще откриете, че всеки от тях в началото на успеха си е отделял време за себе си, ставайки рано сутрин.

Хранете ума си с положителни идеи

Ето това е т.нар. "златниен час"! Първият час от вашия ден определя тона му. Нещата, които правите през това време, подготвят ума ви за останалата част от деня. През първите 30 до 60 минути мислете за плановете си за бъдещето и как да ги осъществите.

Използвайте ефективно времето си насаме

Брайън Трейси дава четири съвета как да оползотворите времето си насаме.

1. Прегледайте плановете за постигане на целите си и при нужда ги променете и адаптирайте.

2. Помислете за по-добри начини да постигнете целите си. Например, представете си, че пътят, по който вървите, е съвсем грешен. Пробвайте да направите нещо друго за постигане на целите си. Какво бихте променили?

3. Усвоявайте ценните уроци, на които се учите по пътя.

4. Представяйте си крайната цел като вече постигната. Затворете очи, отпуснете се и си я представете като реалност.

Пренапишете целите си в сегашно време, сякаш вече са се случили. Вместо “Ще отида на мечтаната почивка”, напишете “Отидох на мечтаната почивка”.

"Затегнете коланите"

Ако спазвате съветите на Брайън Трейси, както правят всички фирми, които му се доверяват, животът ви ще започне да се движи с такава скорост, че ще трябва "да затегнете коланите". Не забравяйте да развивате непоклатимо доверие в себе си и способността да постигнете целите си.

Всичко си струва

Много умения могат да се развият! "Всяко необикновено постижение е резултат от хиляди обикновени такива", казва Трейси. Най-голямото предизвикателство е да фокусирате мисленето си в целта. Така по силата на Закона за привличане ще привлечете към вас правилните хора, обстоятелства и възможности.

Ако сте се вдъхновили и планирате да пристъпите към действие, за да направите вашия "златен час" максимално ефективен, то тогава семинарът на 19 февруари ще ви помогне да надградите още към започнатото. Освен с нови знания, умения и идеи, гостите ще си тръгнат и с личен едногодишен план за действие. Купете билети на по-ниски цени от briantracy.bg до 9-ти февруари.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама