7 основни идеи, взети от книгите за саморазвитие


7 основни идеи, взети от книгите за саморазвитие
Снимка: iStock

Мнозина са скептично настроени към книгите за саморазвитие и ненапразно: в много от тях може да прочетете едни и същи неща. Всяка от тези книги по правило се състои от добри съвети - 10%, и аргументи - 90%. През повечето време авторът ни обяснява защо трябва да следваме съветите му. Така работи човек. Първо трябва да бъдем убедени и чак след това да се повярваме в някакво действие. В тези книги, обаче, има няколко много важни идеи, които ще помогнат да подобрите живота си.

1. Ако контролирате ума си, вие контролирате живота си

Това е основата на всяка книга за успех, писана някога. Да запомним тази проста истина и да я следваме не е лесна задача, защото умът ни е нестабилен. Той е като непослушно дете, което мрази дисциплината.

2. Вземете надмощие над мислите си, тогава вие ще бъдете в състояние да контролирате действията си

Да мислиш не е същото като да действаш. С бездействие няма да постигнете нищо. Не позволявайте то да ви отведе далеч от истинската цел. Насочете вниманието си към мисли, които ви насърчават да станете от дивана и да предприемете нещо. Не мечтайте. Действайте!

СУТРЕШНИ РИТУАЛИ, С КОИТО ЩЕ НАПРАВИТЕ ДЕНЯ СИ ПО-ХУБАВ

3. Контролът на мислите изисква ежедневна практика

Вие решавате в каква форма ще се проведе тази практика. Самохипноза, медитация, водене на дневник - да, всичко това действа успешно. Основното нещо – действайте стъпка по стъпка, за да се премине към позитивно мислене.

4. Необходимо е да се формират добри навици, за постигнете целта

За да контролирате навиците си, трябва да разработите система. Загубата на 5 килограма е вашата главна цел. Консумирането на по-малко от 1200 килокалории на ден е вашата система. Първо определете целта си, след това съставете план и се придържайте към него ежедневно. Вашите навици определят бъдещето ви, така че е наложително да помислите внимателно върху тях.

НАЙ-ВАЖНИТЕ ПРОМЕНИ, КОИТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ СЛЕД 30

5. Резултатът отнема време

Малко вероятно е нещо да се промени с магия. Но не се отказвайте! Ако вървите към целта си всеки ден, след година ще бъдете шокирани от постиженията си.

6. Не обвинявайте другите

Само вие сте отговорни за живота си. Не винаги можем да предотвратим нещастието, но е в нашите сили да определим как ще ни се отрази. Всеки ден животът ни дава много шансове. Всякакви пътеки са отворени пред нас, просто трябва да направим крачка. Не се оправдавайте, а действайте!

7. Носете доброто в себе си

В света има толкова много негативизъм, не допринасяйте за това. Опитайте се да не бъдете лоши към другите, дори да сте имали безумно тежък ден.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама