Ценни съвети: Какво да правите, ако сте изгубили надежда за бъдещето


Ценни съвети: Какво да правите, ако сте изгубили надежда за бъдещето
Снимка: iStock

Понякога хората изпадат в ситуации, в които напълно губят надежда за бъдещето. В такива моменти изглежда, че слънцето никога няма да изгрее отново, а от радостните моменти ще останат само спомени. Психолозите са убедени: Не всичко е толкова лошо, колкото изглежда.

Специалистите дават съвети как да излезем от кризисни ситуации. Основното според тях е да се уверите, че най-добрите дни предстоят и да не се измъчваме стс задълбочен анализ на случващото се. Когато нещата не вървят много добре, трябва да знаем, че нещата винаги могат да се променят. Вижте как:

Направете крачка назад и почистете мислите и чувствата си

Ако сте завладени от емоции и чувство на несигурност, това е знак, че трябва да направите крачка назад, за да разберете себе си. Разходете се, поговорете с приятел, вземете си ваканция, слушайте музика, медитирайте или започнете да водите дневник. Всичко това ще ви помогне да възстановите баланса. Възнаграждавайте се всеки път, когато постигнете цел в живота си, колкото и малка да е тя. Всяка стъпка, която предприемате, е от голямо значение и ви доближава до вашата мечта. Фокусирайте се върху настоящето, дишайте дълбоко и ценете това, което имате.

Обмислете целите си

Ако имате кофти момент, ще бъде полезно да преосмислите целите и идеалите си. Например, ако искате да отслабнете, преценете каква е причината за това желание: страх от проблеми със здравето или недоволство от външния ви вид. Поставените цели трябва да се ръководят от причини. Така че, ако се притеснявате за здравето, просто говорете с лекар, може би дори с текущото ви тегло не сте изложени на сериозни рискове. Вашите цели трябва да са свързани с обща визия, която ще ви помогне да преодолеете всяко препятствие. Направете конкретен план за действие, за да постигнете желаните резултати.

ДО МОМИЧЕТО, КОЕТО ПРЕМИНА ПРЕЗ АДА

Управлявайте очакванията си

Друга възможна причина да загубите мотивация е, защото вашите очаквания са твърде високи. Често най-големите разочарования са свързани с нереалистични очаквания. Това не означава, че не можете да постигнете целите си, по-скоро имате нужда от повече време и ресурси. Например, когато отворите нов магазин, вместо да се надявате да спечелите много пари веднага,по-добре се съсредоточете върху подобряването на вашите мениджърски качества. Установяването на здравословни и достъпни очаквания ще ви насърчи да продължите да правите това, което искате.

Намерете положителни източници на мотивация

За щастие има много начини да се вдъхновите, например да признаете малки успехи и да си спомните онези моменти, когато сте успели да преодолеете препятствията. Можете също да намерите вдъхновение в книги, музика, филми, рецензии и истории на други хора. Намерете собствен източник на мотивация!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама