Ето как да разберете, че приятелите ви ви използват


Ето как да разберете, че приятелите ви ви използват
Снимка: iStock/Guliver

Близките хора са до вас и в хубавите моменти, и в лошите. Въпреки това, някои, които уж ви се водят приятели, могат да ви използват и да ви наранят. Ето как да разберете дали е така:

Приятелят ви постоянно търси комплименти от вас

Когато установите, че вашият приятел постоянно чака комплименти от вас, трябва да обмислите дали той не ви използва. В края на краищата, някои хора започват приятелства с други, само за им помогнат, така да се каже - да "подкрепят егото си". Той просто използва вашите емоции и чувства, за да запази самочувствието си.

Вашият приятел изчезва в трудни моменти

Всеки се сблъсква с трудности в живота си. Истинският приятел ще бъде до вас, когато ви е тежко. Разбира се, не в буквалния смисъл, защото той може и да е физически далеч от вас. Но вие ще усетите подкрепата му, физически или психически, което ще направи вашето бреме по-лесно.

Ако вашият приятел изчезне в трудни за вас моменти, това отразява неговата безразличност. Ако той също изглежда раздразнен, когато се опитате да обсъдите нещо деликатно или драстично променя темата на разговора, това означава, че не може да разчитате на такъв човек.

Вашият приятел винаги говори само за себе си

Един от признаците на фалшиво приятелство е, че вашият приятел постоянно говори за себе си, за преживяванията и мислите си. Например, ако се срещнете да обядвате заедно, още в първите минути приятелят ви започва да говори за новата си работа. И не спира. След това той ще започне да обсъжда новата си приятелка и едва тогава, ако сте късметлия, ще попита вие как сте.

ТОВА СА НЕЩАТА, КОИТО МОЗЪКЪТ ВИ ОБОЖАВА

Винаги първи го търсите

Друг признак на "приятелска" експлоатация е липсата на инициатива от негова страна. В едни взаимни, здрави взаимоотношения и двете страни се интересуват от постоянна комуникация, за да се подкрепят един друг. Въпреки това, ако вие сте този, който винаги първи пише и го търси, а той ви звъни, само когато има нужда от нещо, замислете се. Приятел ли ви е наистина?

Приятелят ви не ви прави комплимент

Обратно на предходния признак, приятелят ви обича да получава комплименти, но не и да прави такива. Макар да вижда, че хубавите думи ви карат да се усмихвате, той не ви казва, че изглеждате добре или че заслужавате повече в работата. Просто защото той не ви е приятел!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама