Ето как: Малки навици - големи промени


Ето как: Малки навици - големи промени
Снимка: iStock

Много хора смятат, че промяната е трудна, но всъщност тя може да бъде много лесна. И много често малките навици всъщност могат да ни отведат до голямата промяна. Има прости начини, с които да подобрите себе си. Независимо дали става въпрос за отслабване, за намаляване на стреса или да бъдете по-продуктивни на работа, долните съвети ще са ви от полза.

1. Започнете с малко, абсурдно малко

Забравете амбициозните решения и непосилните цели. Съсредоточете се върху толкова дребни действия, че изглеждат незначителни, като една лицева опора, четене на една страница или медитация за една минута. Това минимизира съпротивлението и ви подготвя за успех.

Вижте още: 5 ежедневни навика на силните жени

2. Направете го лесно, почти невъзможно да му устоите

Проектирайте вашите мини навици така, че да бъдат лесни и без съпротивление. Правете ги навсякъде, по всяко време, с минимално оборудване или подготовка. Колкото по-лесни са, толкова по-вероятно е да се придържате към тях.

3. Празнувайте всяка победа, без значение колко малка е

Празнувайте всеки завършен мини навик, независимо от неговия размер. Това повишава вашата увереност, подсилва самочувствието ви и ви държи мотивирани по време на пътуването ви.

4. Последователността е ключова, а не съвършенството

Стремете се към постоянен напредък, а не към безупречно изпълнение. Пропускането на ден тук и там е неизбежно, така че не позволявайте да ви извади от релси. Съберете се, продължете напред и се съсредоточете върху дългосрочната тенденция.

5. Не се вманиачавайте по съвършенството

Стремежът към съвършенство може да бъде парализиращ. Прегърнете бъркотията на прогреса и приемете, че някои дни ще бъдат по-добри от други. Съсредоточете се върху това да давате най-доброто от себе си, а не да бъдете перфектни, и не забравяйте, че целта е прогресът, а не съвършенството.

Вижте още: Най-токсичният навик на всяка зодия

6. Направете го забавно

Ако вашите мини навици се чувстват като скучна работа, е по-малко вероятно да се придържате към тях. Намерете начини да ги направите приятни. Слушайте музика, докато тренирате, четете нещо, което обичате, или го превърнете в игра.

7. Увеличавайте постепенно

След като вашите мини навици се вкоренят, бавно увеличете трудността или продължителността. Започнете с една лицева опора, преминете към две, след това три и т.н. Този постепенен растеж осигурява устойчив напредък и избягва прегаряне.

Вижте още: 8 добри навика, които ще ви направят по-издръжливи

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама