Животът винаги започва с една крачка извън зоната на комфорт


Животът винаги започва с една крачка извън зоната на комфорт
Снимка: iStock

Зоната на комфорт винаги е била съществен предмет в света на личностното развитие и самоусъвършенстване. Тя е привлекателно нещо, защото представлява познато и безопасно състояние, в което се чувствате комфортно и сигурно.

След като са в зоната на комфорт, много хора никога не я напускат. Това е много лошо, защото нищо голямо не може да ви се случи, ако останете в това познато и сигурно място. Вашата зона на комфорт е мълчалив враг, с който трябва непрекъснато да се биете и ще обясним защо в следващите редове...

Зоната на комфорта е капан

Водите тих и скучен живот, в който се чувствате в безопасност, защото можете да контролирате нещата. Без дори да го осъзнавате, вие сте загубили малкия пламък, който в миналото сте имали в себе си. Колкото повече време минава, толкова повече жадувате за други неща. Вашият финансово комфортен живот вече не ви удовлетворява. Много хора около вас не разбират защо вече не харесвате работата си, която ви носи пари.

Вие търсите смисъл в живота си, но сте в капан в зоната си на комфорт. Страхувате се да излезете извън тази зона. Животът ви никога няма да бъде пълноценен, докато стоите на едно място. Проблемът е, че тази зона на комфорт сега трови живота ви. Капанът се е затворил във вас и не можете да го преодолеете. Животът ви вече не ви удовлетворява.

Парите са важни, но щастието е безценно

Печелите пари, може би дори много, но не правите нещата, които ви носят истинска радост. За да бъдете щастливи в живота, ще трябва да излезете извън зоната си на комфорт и да изминете тази зона на страх, която ви плаши толкова много.

Ако рискувате и излезете извън зоната си на комфорт, вие ще си дадете шанс да намерите целта си. Това търсене ще отнеме време, но е от съществено значение за бъдещото ви щастие.

Хората, които излизат от зоната на комфорт, никога не съжаляват

Животът не е само в парите. Много хора смятат, че крайната цел е да спечелим повече пари. В действителност, рано или късно, ще разберете, че крайната цел на живота е да намерите щастие.

Намирането на това, което ви прави щастливи, включва борбата с вашата зона на комфорт, за да се измъкнете от нея. Колкото по-рано разберете това, толкова по-скоро ще можете да си зададете правилните въпроси, за да излезете от нея и да намерите пътя си към зоната на растеж. Зоната на растеж е тази, към която трябва да се стремите и която ще ви позволи да се осмелите да бъдете себе си в живота, без да се страхувате от погледа и преценката на другите.

Хората, които излязат от зоната на комфорт, за да достигнат до тази зона на растеж, никога не съжаляват за това. Направете го и вие!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама