Положете повече усилия тази година, за да се научите да обичате себе си


Положете повече усилия тази година, за да се научите да обичате себе си
Снимка: iStock

Не позволявайте токсичните хора да станат част от вашия свят. Не се нуждаете от тяхната негативност и сте прераснали тяхната незрялост!

Не се заблуждавайте, че вярвате, че раздялата с токсичен човек ще бъде ваша голяма грешка. Изходът от такава връзка изобщо няма да се превърне в това. Това, напротив, ще ви характеризира като силна личност.

Започнете да влагате усилията си в области, които наистина имат значение за вас. Не бива да губите енергията си, притеснявайки се за хора, които са безразлични към вас. Спрете да се притеснявате за напълно безполезни за вас неща.

По-добре работете върху отношенията с хора, които са ви истински скъпи. Развихрете страстите си, които кипят във вас. Отделете повече време за дейностите, които ви интересуват най-много. И забравете за всичко останало.

Годините минават бързо. Затова вземете максимума от всичко тази година.

Спрете да приемате времето ви за даденост.

Не забравяйте да се грижите за психологическото си здраве. Обадете се на любимия човек, за да ви успокои, ако почувствате, че сте достигнали точката си на кипене. Заменете алкохола с техники за дълбоко дишане.

Ако се чувствате изгубени, разговаряйте с някой от приятелите си, който ще се радва да ви чуе. И ако той не може да ви даде отговорите, които търсите, използвайте услугите на психотерапевт. Не позволявайте багажът ви от миналото да ви смачка. Не позволявайте емоциите да ви контролират.

Направете усилия, за да получите нужната помощ. Спрете да чакате.

Започнете да изграждате отношения със себе си. Спрете да искате да бъдете някой друг. Спрете да се подценявате! Спрете да притискате навътре всяка неправилно изречена дума.

Бъдете по-меки към себе си. Изгонете гласа в главата си, който ви преследва. Спрете да губите толкова време в оплакване. Победете своята несигурност, похвалете се, като разпознаете собствената си вътрешна и външна красота.

Не забравяйте да благодарите на хората, които ви ценят. Спрете да скърбите за онези, които не могат да видят вашата стойност. Спрете да мислите за бившите, които са ви оставили с разбито сърце.

Следващия път, когато се почувствате зле, просто погледнете към всички хора, които все още са близо до вас. Към всички, които са с вас от самото начало и не планират да ви напускат.

Вместо да плачете за хора, които не са в живота ви, благодарете на съдбата за тези, които ви е подарила.

Напуснете зоната си на комфорт. Не стойте на едно място. Рискувайте, скочете в неизвестното.

Напомнете си, че онези неща, от които толкова се страхувате, често носят най-голямо удовлетворение. Направете го. Забравете за притесненията си и използвайте възможностите си.

Насладете се на всеки миг. Може тази година да бъде периодът, който ще помните през целия си живот.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама