На всяка отрицателна мисъл противопоставяйте една положителна


На всяка отрицателна мисъл противопоставяйте една положителна
Снимка: iStock/Guliver

„Аз няма да успея“, „Всичко винаги се обърква “, „Просто не ми върви!“ Забравете за тези отрицателни фрази!

Ако преминем през живота с отрицателен отношение към всичко, което се случва, е малко вероятно да станем успешни - всичко ще ни се стори недостижимо, недостатъчно, загубено...

Не осъзнаваме, че тези негативни мисли ни отдалечават от целите, които наистина искаме да постигнем. Всички изживяваме моменти, когато отрицателният начин на мислене има предимство пред нас. Ако обаче отрицателното мислене се превърне в навик, това може да разруши нашия морал, способности, самочувствие или, с други думи, да ни унищожи като личност.

Отрицателното мислене увеличава склонността към депресия и тревожност и има много негативен ефект върху социалните отношения. Кой би искал да има приятел, който вижда само лошото във всичко и постоянно търси проблеми?

В тази статия ще ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат да спрете да мислите отрицателно.

Какво е отрицателна мисъл?

Отрицателните мисли са тези мисли, които са свързани с други хора, със самите нас и света около нас. Те неволно се появяват в съзнанието ни, като правило са ирационални и ни карат да се чувстваме зле. Затова не трябва да позволяваме да се задържат дълго в ума ни!

КАК ДА ИЗВЛЕЧЕМ ЩАСТИЕ ДОРИ ОТ НЕПРИЯТНОСТИТЕ

Намерете алтернатива на отрицателните мисли

Как да го направите? Ако например сте си помислили: „Това интервю ще бъде катастрофа, не мога да го преживея, не съм достатъчно квалифициран за това“, можете да промените тази идея по следния начин: „Може би не съм идеален кандидат за тази позиция, но ще направя всичко възможно да се покажа добре на интервюто. " Можете да запишете алтернативни мисли в бележника си. Постепенно, с опит и търпение, сами ще започнете да мислите по-положително.

Хвърлете отрицателни мисли в кошчето 

Проучване в Държавния университет в Охайо, с помощта на изследователи от Автономния университет в Мадрид, установи, че писането на отрицателни мисли на хартия и след това изхвърлянето на тази хартия в кошчето наистина ни помага да се освободим от отрицателното.

Обградете се с позитивни хора

По същия начин, както някои хора могат да предадат негативно настроение, други могат да споделят оптимизма си с вас. Избягвайте хората, които виждат само негативност във всичко, и се обградете с тези, които ви дават положителни емоции и ви помагат да се чувствате по-щастливи. Как да го направите? Опитайте се да прекарвате възможно най-малко време с „токсични“ хора, които ви заразяват с негативите си. Прекарвайте повече време с позитивни хора. Учете се от тях, за да видите света в положителна светлина. Когато имате негативна мисъл, попитайте ги какво мислят за това.

Наслаждавайте се на положителните моменти

Доста често отрицателното ни мислене се основава на неспособността да се наслаждаваме на положителните моменти, които се случват в живота ни. Не подценявайте постиженията си, гордейте се с тях. Научете се да се наслаждавате на настоящето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама
Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама