Напълнете душата си с добро, за да няма къде да влезе злото


Напълнете душата си с добро, за да няма къде да влезе злото
Снимка: iStock

Ако попитате двадесет души какво означава да си добър човек, има вероятност да получите двадесет различни отговора. Това, което хората възприемат като добри черти на характера, варира в зависимост от няколко фактора. Религията, етническия произход и семейната динамика играят роля във формирането на личните мнения на хората и често преценяват как те гледат на другите.

Най-общо казано, повечето хора споделят желание да бъдат добри. Въпреки това, без да знаем какво прави човек, считан за "добър", е невъзможно да се постигне тази цел. За много хора борбата между това да се опитвате да бъдете добри и да имате отрицателни черти на характера може да доведе до изключително безпокойство или депресия.

Основното и най-важно е да се научим да пазим доброто в душата си и без значение дали правил грешки и колко често, винаги да пазим добротата!

Добрият човек често има навици или характеристики, които го карат да се откроява пред другите. Няколко примера включват:

Съпричастие

Добрият човек изразява разбиране за това как се чувстват другите. Изразява се като емоция, а не просто словесно изказване за разбиране. Индивид, който наранява, често копнее да има някой, който разбира през какво преминава.

Честност

Индивид, който иска да бъде добър човек, ще се стреми да бъде честен със себе си и другите. Нечестността е един от начините да разрушите отношенията и да накарате хората да ви гледат негативно.

9 ВДЪХНОВЯВАЩИ ЖИТЕЙСКИ УРОКА

Смиреност

Това, че сте смирени, не означава, че се поддавате на унижение. По-скоро човек, който практикува смирение, е готов да бъде мил с другите, без да очаква да бъде възнаграден. Смирен човек е готов да даде от себе си и не очаква да получи нищо в замяна.

Справедливост

Това, че е свободен от лични пристрастия, означава, че човек може да даде мнение без да се засяга. Той отразява ангажираност към основните принципи на това, което е правилно, вместо да се ангажира с мнението на другите.

Отговорност

Поемането на отговорност за нечии действия е признак на зрялост и е характеристика на добрия човек.

Понякога изглежда трудно да бъдем добри...

Без значение какво е миналото на човек, всички преживяваме дни, които изглеждат малко по-трудни от други. Животът е пътешествие. Всеки ден трябва да се живее с цел. Дори и в лошите дни. За мнозина борбата да бъдеш добър човек или да промениш нездравословните навици е много трудно. Разговорът с приятел или близък член на семейството може да бъде добър начин да добиете известна представа за това как вашето поведение е повлияло на другите. Освен това, ако въпросът да бъдете добър човек е нещо, с което се борите, но искате да постигнете, търсенето на съвет от близък е чудесен начин да обсъдите чувствата си и да научите начини за прилагане на добри практики.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама