Не вярвайте на хора, които ви казват, че нямат достатъчно време за вас


Не вярвайте на хора, които ви казват, че нямат достатъчно време за вас
Снимка: iStock

Има само три неща, които не могат да бъдат върнати: думи, изречени бързо, загубено време и нереализирани възможности. Затова оценявайте онези, които ви ценят, и не давайте от вниманието си на тези, за които сте само една опция!

Ако някой наистина иска да направи нещо за вас, той ще намери време за това. И ако той няма време за вас, то е само защото всъщност не иска да го намери. Или човекът има други приоритети. Затова не позволявайте някой да ви лъже или сами да заблуждавате себе си.

Не забравяйте, че хората винаги намират време за тези, които ценят и обичат - това е в основата на истинската обич и любов.

Не бива да молите за внимание!

Времето на всеки човек е ограничено (разполагаме само с 24 часа на ден, без значение колко повече бихме искали да имаме). И когато мислим за хора от обкръжението си, ние винаги съзнателно или подсъзнателно ги категоризираме в две категории: тези, които са наистина важни и ценни за нас, и онези, които са ни просто познати.

Затова разгледайте по-отблизо хората, с които постоянно общувате. Ако осъзнаете, че някой от тях не ви обръща вниманието, което заслужавате, не го молете и не се принизявайте. Запомнете - да привлечете вниманието на някой друг е под достойнството ви. Хората или ще ви оценят, или не.

Ако сте се сблъскали със ситуация, в която давате всичко от себе си, очаквайки, че другият човек ще отговори със същото, но това не се случва, тогава може би е време да си признаете: не е вярно, че този човек няма време, той просто не иска да общува с вас! Да, тази истина в никакъв случай не е приятна, особено ако сте смятали човека за близък. Но помнете, че истината може да навреди само веднъж, лъжата го прави всеки път, когато си спомним за нея.

Повярвайте ни, по-добре е да разрешите този дисбаланс веднъж завинаги, като престанете да давате вниманието и времето си на тези, които не го оценяват! Разгледайте всяка връзка като договор, в който и двете страни трябва не само да вземат, но и да върнат нещо обратно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама