Няколко практически съвета, които ще ви помогнат да станете по-смели


Няколко практически съвета, които ще ви помогнат да станете по-смели
Снимка: iStock/Guliver

Понякога, преди публично изказване или важен разговор, чувстваме такова вълнение, че искаме да се скрием в земята. Това важи с пълна сила за срамежливите хора.

Добрата новина е, че това чувство може да бъде преодоляно, ако използвате малки, но ефективни трикове. Ако ситуацията ви е твърде сложна или страдате от социална фобия, тогава е по-добре да се консултирате с психолог, който ще ви предпише подходящо лечение. Но в повечето случаи хората са в състояние сами да се справят с неудобството си. Какво е необходимо за целта? Отговорите на този въпрос ще прочетете в следващите редове.

Отпуснете се

Можете да се отървете от неприятните усещания, свързани с прекомерната срамежливост, като приложите практиката на правилно дишане. За да направите това, трябва напълно да се отпуснете и да дишате равномерно. Друг вариант да подредите състоянието си е да разсеете мислите си. Стискайки ръцете си, помислете за нещо абстрактно.

Говорете по общи теми

Има няколко универсални теми, които са подходящи, когато говорите с непознати. По правило това е времето, спорта, новини за киното, музиката и театъра. Овладейте техниката на малките приказки, говорете за маловажни неща. Самият вие няма да забележите как вълнението преминава и разговорът ще тръгне в посоката, в която се нуждаете.

По време на разговора направете комплименти на събеседника, задавайте въпроси, помолете за помощ (ако е подходящо). Основното нещо е да не се докосвате до лични теми, за да не си спечелите врагове. Разкажете малко за себе си и вашите хобита.

ДОРИ И ДА ВИ НАРАНЯВАТ - БЪДЕТЕ ДОБРИ

Бъдете честни

Основният проблем на срамежливите хора е страхът, че другите могат да приложат някой трик върху тях. Можете да избегнете подигравки и други неприятни ситуации, като покажете искреност. Когато хората разберат, че сте честни с тях, те вече могат да ви се доверят. Самите те стават честни в разговора, защото не искат да обидят добър човек.

Пригответе се предварително за разговора

Ако трябва да говорите публично, разберете кой ще бъде сред поканените слушатели. Така ще знаете за какво можете да говорите с тях преди събитието. Запознаването, като правило, започва с няколко основни въпроса. Опитайте се да освободите стреса, за да се настроите на положителна вълна.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама