Поставете се на първо място и никога не се извинявайте за това


Поставете се на първо място и никога не се извинявайте за това
Снимка: iStock

Какво виждате, когато се гледате в огледалото? Дано не е само красиво лице. Наистина се надявам, че видяното е извън границите на тази външна красота. Надявам се да видите човек, който заслужава не по-малко от всички останали хора, най-доброто на този свят. Надявам се, че ясно виждате през болката и изпитанията, с които животът ви е ударил, един много силен човек. Вярвам, че наистина виждате този, който не се срамува от провалите и грешките. Който може да устои на всичко и който вярва, че ще спечели. Запомнете, че за да промените живота си към по-добро, първо трябва да обичате човека, когото виждате в огледалото. Обичайте себе си!

Трябва да решите какво искате и да не свързвате живота си с това, което другите очакват от вас. Никой човек в света все още не е постигнал целта си да се опита да угоди на другите.

Когато сте млади и пълни със сили и енергия, тогава не ви е трудно да играете според правилата на патриархалното общество. Поръчвате си пица, живеете весело и безгрижно, споделяте хобито си с други хора. Но животът продължава. Той се променя и с него и вие се променяте. Имате напълно нови и конкретни интереси, които често коренно се различават от стремежите и посоките на другите хора.

ПОМНЕТЕ, ЧЕ ИМАТЕ СИЛАТА ДА КОНТРОЛИРАТА КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ

Когато вземете решение да продължите напред, хиляди мисли проблясват през главата ви. Очевидно е, че сега ще трябва да се откажете от много неща, например в отношенията, за да следвате своя собствен път. Вече не можете да отделяте толкова много време и енергия за тях.

Също така е много важно да се определят граници. Ако видите, че някой пренебрегва вашия избор и чувства или е твърде взискателен, ще трябва да очертаете ясна линия. Обърнете внимание на хората, които ви помагат да преминете през този труден етап. За тези, които искрено се грижат за вас и ви подкрепят. Това са точно хората, които са вашите истински спътници по Пътя на живота.

Опитайте се да избягвате негативизма и песимизма. Не ви трябват другари, които ще ви разубедят и изплашат.

Началото на това дълго пътуване, наречено живот, винаги е трудно и изисква значителни усилия. Затова потърсете онези, близо до които ще се чувствате уверени и спокойни. Това наистина е много важно.

Тези, които ще ви уважават и ще приемат вашето мнение. Защото в крайна сметка вие сте важен човек, който трябва да поставя себе си на първо място и никога да не се извинява за това!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама