Първо създаваме навиците си, а след това нашите навици ни създават


Първо създаваме навиците си, а след това нашите навици ни създават
Снимка: iStock

Когато правите нещо всеки ден, с течение на времето това се превръща в навик. Този списък с наистина мощни навици ще ви помогне да промените изцяло живота си, ако се придържате към тях. Сутрин...

Правете упражнения

Веднъж си поставих цел - 4 пъти на ден да спортувам. Но в крайна сметка винаги отлагах всичко за утре. И тогава разбрах, че е по-добре да спортувам веднъж на ден, но това да ми стане навик.

Прегледайте и най-добре пренапишете целите си

Всеки ден се опитвам да се доближа до целите си. Фактът, че започвам деня си с преглед на целите си, предполага,  разбирам все повече и повече какво искам да постигна. Както казва канадският писател Робин Шарма: „Колкото по-висока е информираността ви, толкова по-добър избор можете да направите. Когато направите най-добрия избор, виждате по-добри резултати. “

Слушайте музика и четете книги

Те могат да ви мотивират и да заредят деня ви с положителна енергия. Мотивирам се сутрин, като слушам аудиокнига или чета книга, която може да ме вдъхнови.

Визуализирайте предстоящия си ден

Обичам да затварям очи за няколко минути и да си представя какво бих искал да се случи днес. Изненадващо, това много често работи.

Напишете списък на това, което трябва да се направи

Често пиша в дневника си списък с важни задачи, които трябва да се свършат през деня. Това е толкова просто, но повярвайте ми - много ефективно.

Отделете време, за да изглеждате добре

Реалността на живота - хората около нас наистина ни съдят по външния вид. Преди да изляза, винаги се уверявам колко добре изглеждам днес. И никога не забравям да се усмихвам.

Вечер...

Винаги намирайте време за семейството си. Няма по-важно нещо от това!

10 НЕЩА, ОПИСВАЩИ ХОРАТА СЪС СИЛНА ИНТУИЦИЯ И МЪДРОСТ

Намерете време за себе си

Също така смятам, че е важно да отделите време за себе си. Всяка вечер се старая правя нещо, което обичам: да чета, да гледам любимия си филм, да медитирам, да правя йога, да слушам музика или да ходя на фитнес.

Почистете около вас

Къща, пълна с боклук, може да предизвика объркване в главата ви и в мислите ви.

Разсейте се

Опитвам се да изключа компютъра и телевизора за 30-60 минути преди лягане, така че мозъкът да почива. Когато правя това, спя много по-спокойно.

Преглед на вашия ден

Мисля, че това е чудесен начин да контролирам с какво темпо доближавам целите си. Изпълних ли всички задачи от списъка си? Денят ми мина ли по начина, по който планирах? Ако не, каква е причината?

Обявете любовта си

Не трябва да приемате, че всички членове на вашето семейство вече знаят, че ги обичате. А и дори да го знаят, хубаво е да го чуват от време на време.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама