Сълзите не показват слабостта на човек, а колко е голямо сърцето му


Сълзите не показват слабостта на човек, а колко е голямо сърцето му
Снимка: iStock/Guliver

Всички от време на време трябва да сдържаме сълзите си. Опитваме се да изглеждаме силни и твърди. Но напразно... Според японския учен д-р Хидфуми Йошида сълзите са специален механизъм за регулиране, който природата е заложила във всеки от нас. И ако не изразяваме емоциите си, ако не плачем, то това е сериозен стрес за тялото. И вече води до появата на различни заболявания: разстройства на нервната система, хипертония, язва на стомаха, както и сърдечно-съдови нарушения.

Така че запомнете веднъж завинаги: абсолютно всички хора на Земята плачат, дори и тези, които смятате за много силни и непроницаеми. Понякога имаме нужда да изкараме сълзите си и това изобщо не ни прави слаби.

Много хора погрешно смятат, че такъв откровен израз на емоции показва, че те не са зрели или не са в състояние да се контролират. Но това далеч не е така. Тези, които приемат сълзите си, просто притежават добре развита емоционална интелигентност.

Емоционалната интелигентност е способността на човек да разпознава и изразява чувствата си. Въпреки че повечето от вас може би не са доволни от перспективата да плачете, не се сдържайте. Ако чувствате, че вече не можете да се сдържате - освободете всички емоции, които са вътре във вас.

Ако постоянно се сдържате, тогава може би ще станете известни като много силни хора, но ще бъдете дълбоко нещастни.

КОГАТО ВИ Е ТЕЖКО, ПОМНЕТЕ, ЧЕ НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА

Скритите емоции ще се натрупват вътре, докато един ден те не избухнат с нова сила.

Дори да се преструвате с години, че всичко е наред, повярвайте ми - това не винаги ще бъде така. Рано или късно нервният срив е гарантиран. Просто трябва да дадете отдушник на чувствата си. Пренебрегването им ще създаде постоянен негативен фон и усещане за предстояща катастрофа. Така че няма нищо лошо в сълзите, напротив, това ще помогне за облекчаване на напрежението. Плачът помага да се справите със ситуацията, помага да натрупате сила, за да продължите напред, да осъзнаете през какво преминавате. Във всеки случай, след като си поплачете, веднага ще се почувствате много по-добре. Сякаш камък е паднал от душата ви.

Когато плачем, ние се освобождаваме от нашите притеснения и чувства, преосмисляме и ги освобождаваме от живота си. Ние не бягаме и не се крием от проблеми, а смело поглеждаме в лицата им, въпреки че заличаваме сълзите.

Плачът ни носи облекчение, дори когато проблемът не отшумява. В допълнение към физическата детоксикация, емоционалните сълзи имат и друго полезно свойство - те лекуват сърцето. Следователно, не сдържайте сълзите си, когато те поискат да излязат навън.

Силните мъже и жени изобщо не са тези, които никога не плачат и се преструват на уверени. Това са хора, които притежават мъдрост и самосъзнание, като смело показват емоциите си.

Ако трябва да плачете, направете го. Ще ви стане по-леко и по-светло на душата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама