Тази жена свали 60 килограма, променяйки само 5 навика


Тази жена свали 60 килограма, променяйки само 5 навика
Снимка: Instagram

Историята на Кия Туиселман от Калифорния, вдъхнови и даде сили на много жени да повярват, че могат да се преборят с наднорменото тегло, което освен до здравословни проблеми, се отразява тежко и на психиката.

Вижте още: 10 знака, че сте родена със специална мисия

Кия, подобно на много жени по света, години наред безуспешно води тежка битка с килограмите. Чудото обаче най-накрая се случва и тя успява да слави 60 килограма за една година, като променя 5 навика в ежедневието си. Жената дори става инструктор и помага на други жени в нейното положение да вземат живота си в ръце.

Основен принцип при отслабването според нея е да променим начина си на мислене и да не искаме бързи резултати. Вместо това всеки, който иска да отслабне, трябва да създаде здравословен и последователен начин на живот, с който е готов да се ангажира в дългосрочен план: "В крайна сметка ще видите, че напълно се отплаща", споделя още Кия.

Събитието, което накарало Киа да промени начина си на живот и да отслабне, се случило по време на полет от Кентъки до Аризона. Когато стигнала до мястото си, тя забелязала, че вече не се побира на седалката. Дори трябвало да поиска удължител на предпазния колан. Случайно носела със себе си книгата на Рейчъл Холис "Момиче, измий си лицето". Тази книга подействала като шамар, от който се нуждаела Киа в този момент, за да направи промяна в живота си. Това също я накарало да разбере, че успехът зависи на 100% от нейната воля.

Туиселман, тогава на 25 години, почувствала, че е време да спре да се превръща в жертва и да поеме отговорност за собствените си действия. "Знаех, че е време да спра да бъда жертва на обстоятелствата и да поема отговорност за решенията си, за да мога да изградя живота, който наистина исках за себе си", казва тя.

Вижте още: 5 неустоими черти на жената с класа

Кия каза, че е имало седмици, когато е губила повече килограми от други, някои, когато не е губила нищо, и седмици, когато дори е качвала малко килограми. Ето защо тя е категорична, че независимо от резултатите, получени всяка седмица, е важно просто да поддържате положително отношение. Това е начин да запомните, че всички препятствия могат да бъдат преодолени. В допълнение, фокусирането върху "защо" правите такава жертва е ключът към това да сте уверени, че дори когато нещата не вървят, не трябва да губите мотивацията си.

"Имаше много моменти, в които ми идваше да се откажа. Достигането до един от онези най-тежки моменти може да бъде много обезкуражаващо, например когато не виждате резултатите, за които сте работили толкова усилено. Трябваше да продължавам да си напомням, че сбъдването на мечтите ми би си струвало жертвата", казва Киа.

Всяко голямо пътуване започва с първа стъпка

Това са 5-те ежедневни навика, които промениха живота на Киа:

 - Събудете се един час по-рано от обикновено и посветете това време на себе си.

- Ходете пеша поне по 1 час на ден.

- Откажете се от всяко хранене, което не е полезно за тялото ви.

- Пийте поне литър и половина вода.

- Всеки ден пишете поне 10 неща, за които сте благодарни.

"Придържането към тези прости навици ми помогна да създам солидна основа за нов и здравословен начин на живот. Фокусирането върху малките стъпки може да помогне на всеки да изкачи най-високата планина", каза Кия.

Вижте още: 12 закона на Вселената, които ще променят живота ви

Когато хората гледат снимките на Кия преди и след, всички са впечатлени от нейната физическа трансформация. Но въпреки че загубата на тегло е наистина забележителна, тя коментира, че най-голямата трансформация всъщност се е случила в ума ѝ.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама