Как да използвате LinkedIn, за да си намерите работа


Как да използвате LinkedIn, за да си намерите работа
Снимка: iStock/Guliver

Със сигурност не е тайна, че нивото на безработица през последните месеци е най-високото от доста години насам. Ако и вие сте към търсещите ново препитание или просто искате разнообразие на кариерния фронт, задача номер в списъка ви със задачи трябва да е използването на LinkedIn. Как обаче да намерите подходящата възможност там? Ето откъде точно да започнете.

1. Актуализирайте профилната си снимка

LinkedIn профилите със снимки получават до 21 пъти повече показвания и до 36 повече съобщения. Не сте сигурни как да направите добър кадър? Просто включете телефона си на портретен режим.

2. Обновете информацията за себе си

Разделът „Информация“ в горната част на потребителския ви профил всъщност е най-гледаната част от страницата ви, което означава, че е добре да го актуализирате редовно, така че да представя най-добре вас самите, а и самите ви търсения. Опитайте се да се вместите в до 40 думи или по-малко, така че да се покаже в евентуално търсене.

6 ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА ЗА ПЕСТЕНЕ НА ПАРИ ОТ ФРАНЦУЗОЙКИТЕ

3. Актуализирайте списъка си с умения

Това е друга област, която разглеждат мениджърите. Не сте сигурни как да идентифицирате всичко, в което сте добри? Можете да използвате инструмента за оценка на уменията на LinkedIn, за да покажете, че отговаряте на условията за работа с конкретни нужди, независимо дали става дума за Microsoft Excel, или факта, че сте състезател в Javascript.

4. Уверете се, че работодателите могат да ви намерят

Това е често срещано затруднение, особено ако все още сте на работа. Когато сте на дадена длъжност, как да разберат другите, че се интересувате от нови позиции? Въведете Open Candidates - функция, която сигнализира, че сте отворени за нови възможности. Можете да го превключвате „зад кулисите”, без да се показва в публичния ви профил, така че да е видимо само за подбора на персонал.

5. Когато видите интересна позиция, поискайте препоръка

Ако някой от приятелите, бившите колеги или състудентите ви случайно е нает във фирмата, към която се стремите да бъдете наети, сега е вашият шанс да действате стратегически. Поставете отметка в падащото меню на „вашата мрежа“ и натиснете „Прилагане“. Списъкът автоматично ще се попълни с имената на всички ваши познати, които работят в компанията. Последната стъпка е да изберете функцията „Поискайте препоръка“ от въпросния си познат, за да се придвижите по-напред в редиците.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама