4 съвета как да станете по-уверена жена


4 съвета как да станете по-уверена жена
Снимка: iStock/Guliver

Самочувствието е едно от нещата, които най-бързо се забелязват в един човек. Ако сте достатъчно уверена, това веднага ще си проличи и хората ще се отнасят с вас с уважение. Ако сте неуверена, това също ще бъде изписано на лицето ви и ще диктува какво отношение ще получите.

И докато в интернет можете да откриете хиляди съвети за повече увереност, често те се фокусират върху грешни неща: "Облечете се стилно", "Изправете рамене", "Гледайте хората в очите".

Всички те вършат работа, но преди да преминете към тях, трябва да погледнете навътре в себе си. Защото увереността извира отвътре и нищо, което правите отвън, няма как да ви помогне да бъдете по-уверена.

Ето 4 промени в мисленето ви, които имате нужда да направите, за да бъдете по-уверена:

1. Увереността идва тогава, когато приемете своята неувереност

Може да ви се стори странно, но колкото повече се опитвате да си повтаряте, че сте уверена, това само ще показва колко неуверена сте. А ако трябва да казвате на хората около себе си колко неуверена сте, това може да доведе до негативни последици. Ако обаче приемете, че не сте толкова уверена и не се обвинявате за това, автоматично ще се успокоите и ще се почувствате по-добре.

2. Увереността не се купува, тя се заслужава

Най-уверените хора в света са тези, които са минали през окопите. Те са се изкачили по стълбите и са си спечелили живота. Не са получили отговорите наготово, а сами са ги извоювали. И когато говорят, можете да го чуете в гласа им: те не търсят одобрението на останалите.

3. Практиката създава увереността

Няма как да се случи за един ден. За да изградите своята увереност, трябва да правите по нещо всеки ден. Нещо, което ви вади от зоната ви на комфорт. Нещо, което ви предизвиква. Нещо, от което ви е страх. А когато се справите с поредното предизвикателство, не забравяйте да се наградите за успеха си.

ТЕЗИ НЕЩА ЩЕ СЕ СЛУЧАТ, КОГАТО НАПУСНЕТЕ ЗОНАТА СИ НА КОМФОРТ

4. Колкото по-уверени сте, толкова повече ще откривате увереността и в другите

Увереността е свързана с това какви сте като човек и енергията, която излъчвате. Ето защо пътят към това да станете по-уверени има много малко общо с нещо външно. Той е свързан с това да стигнете до корена на страховете си, да се справите с него и да продължите напред с повече вяра в себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама