Ако искате да бъдете щастливи, следвайте тези 4 правила


Ако искате да бъдете щастливи, следвайте тези 4 правила
Снимка: iStock

Колкото по-упорито преследваме щастието, толкова по-малко вероятно е да го намерим. Това е така, защото ние толкова много сме съсредоточени към целта, че пропускаме много хубави моменти. Така сякаш щастието си минава покрай нас, а ние не го виждаме. Затова, ако искате да бъдете по-щастливи, следвайте тези правила:

Не преследвайте непрекъснато щастието

В стремежа и към бъдещо щастие, ние често забравяме да се съсредоточим в настоящето. Въпреки че много от нас признават, че това е по-важно от кариерата или парите, на практика ние често го пожертваме за други неща. Поддържайте разумен баланс. Не е нужно да се чудите дали сте щастливи, най-добре е просто да правите това, което ви кара да изпитвате радост.

Откъде да започнете? Помислете за това, което ви кара да се чувствате щастливо, като например да прегърнете близките си, да релаксирате сред природата, да се наспите добре или нещо друго. Направете списък с такива моменти. Уверете се, че те винаги присъстват в живота ви.

Поемете отговорност

Никога не обвинявайте другите за това, че не се чувствате щастливи. Наистина това зависи само от вас и вашите нагласи. Всички ние сме способни да контролираме мислите и чувствата си, независимо от това как се развиват външните обстоятелства. Това чувство за контрол ни прави по-свободни и по-щастливи.

Откъде да започнете? Здравият начин на живот помага за самоконтрола. Започнете да се грижите за себе си: увеличете физическата си активност , яжте по-здравословно, срещайте се с приятни хора. Изберете всичко това, което ви помага да се почувствате по-добре, и го включете в ежедневието си.

КАЗВАЙТЕ "ДА" БЕЗ СТРАХ И "НЕ" БЕЗ ВИНА

Избягвайте сравнения

Ако щастието ви е свързано с чувство за превъзходство над някой друг, вие сте обречени да изпитате разочарование. Не бива да се сравняваме с другите, а да се радваме на всичко, което имаме. Сравнението с други понякога може да изглежда като добър начин да се мотивирате: "Аз ще бъда най-добрият в класа/компанията/в света!", но много често е причина за депресии.

Откъде да започнете? Бъдете във вътрешен мир и се харесвайте. Обичайте се какъвто сте и не се сравнявайте с другите.

Доверете се на непознати

Индексът на щастието е по-висок в страни или общности, където другите граждани си имат доверие. Когато се съмнявате дали продавачът правилно брои парите, или се страхувате, че човекът, с когото пътувате във влака ще ви ограби, вие никога няма да се чувствате спокойни и щастливи. Естествено е да се доверите на семейството и приятелите на първо място, но се опитайтe да имате поне малко доверие и в другите.

Откъде да започнете? Научете се да бъдете по-отворени и общителни. Опитайте се да говорите с поне един непознат всеки ден- на улицата, в магазина, на работа... Съсредоточете се върху положителните моменти на общуване, а не върху страха, че непознатите могат да ви навредят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама