В свят на празни идеали и изкуствени мечти, бъди силна и истинска


В свят на празни идеали и изкуствени мечти, бъди силна и истинска
Снимка: iStock

В свят, който приема с отворени обятия плиткото и фалшивото, бъдете автентични. Лесно е да попаднете в капана на желанието да бъдете като всички останали. Лесно е да се вглъбите в копирането на нечий начин на живот, когато чувствате, че пропускате нещо в себе си. Това, което може да изглежда в изобилие у другите - щастие, воля, социална лекота, самочувствие, емоционално спокойствие – сигурно ви изглежда непознато и непонятно.

ВСЯКА СУТРИН Е ШАНС ДА ЗАПОЧНЕТЕ ЖИВОТА СИ НАНОВО

Но несигурността, която витае около вашата личност и образ, е само защото не сте били верни на себе си. Защото да си някой коренно различен от останалите е много по-трудно. Много по-трудно е, защото противоречи на статуквото.

Но това, от което се нуждае светът, е повече от вашия смях и вашата усмивка. Повече от нюансите на вашата личност - сарказмът, игривостта, дълбоките страхове, милите страни и дори глупостта.

Ако погледнете навътре, ще видите пъстра и красива мозайка, като всяко конкретно парче има своя роля, своя собствена красота и свои ръбчета. Дори едно парче да липсва, картината не би била пълна. Вие не бихте били пълни. Мозайката може да представлява донякъде точно улавяне на човешката природа - ние култивираме идентичности и самообрази, основани на по-голямата картина.

Бъдете жената, която не изпитва нужда да впечатлява другите. Бъдете жената, която има сърце от чисто злато, което прелива от любов към приятели, семейство и може би дори непознати. Бъдете онази, на която ѝ е толкова приятно да бъде в собствената си кожа, че изглежда невъзможно да се опитва да е друга. Бъдете човек.

Със сигурност е трудно да покажете своите несъвършенства, недостатъци, лични или потенциално срамни части. Но едно от най-големите предизвикателства в живота е да се научим да се отказваме от старите идеи, убеждението, че не трябва да имаме различия.

Бъдете смели и покажете на някого кои сте наистина, защото светът вече е пълен с празни идеали и фалшиви мечти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама